Business Seminar

Title: Asset Management – En branche i vækst?
Date: November 24, 2016
Speakers: Anders Klinkby, Steen Thomsen,  Christian Hyldahl, Niels-Ulrik Mousten, Jeppe Christiansen,

About the speakers:

Anders KlinkbyAnders Klinkby er administrerende direktør i Investeringsfondsbranchen (IFB). IFB er brancheforening for investeringsforvaltere, der tilbyder investeringsfonde til private og institutionelle investorer. IFB arbejder for at skabe internationalt konkurrencedygtige rammevilkår for investerings-forvaltning i Danmark. IFB arbejder desuden for at sikre tilgængelig, relevant og sammenlignelig information til investorerne og for at udbrede kendskabet til investeringsfonde og deres værdi for investorerne og samfundet. Anders Klinkby er 39 år og har tidligere arbejdet for ATP og Danske Bank. Anders Klinkby er Executive MBA fra Copenhagen Business School og MA fra Aarhus Universitet.

Steen ThomsenSteen Thomsen, professor, Copenhagen Business School. Steen Thomsen forsker og underviser i corporate governance. Speciale i erhvervsfonde. Derudover er Steen Thomsen formand for Center for Corporate Governance, som han stiftede i 2005 og bestyrelsesformand for Pluss Leadership (et konsulentfirma der bl.a. løser governance opgaver). Steen Thomsen er medejer af Boardmeter aps, der laver IT-baseret bestyrelsesevaluering. Desuden er Steen Thomsen bestyrelsesmedlem i Bestyrelsesforeningen samt akademisk direktør for CBS bestyrelses-uddannelserne.

 

Christian HyldahlChristian Hyldahl har 27 års erfaring fra Markets, Investment Banking og Asset Management virksomhed. Han er direktør for Nordea Asset Management siden januar 2015 og er senest blevet udnævnt til CEO for ATP pr. 1. januar 2017. Christian Hyldahl har haft en lang række ledende stillinger i Nordea Markets fra 1990 til 2011, herunder Head of Structured Products, Head of Fixed Income, Head of Debt Capital Markets & Derivatives, Head of Equities & Capital Markets og fra 2007 Co-Head for Nordea Markets. I 2011 skiftede Christian til Asset Management og blev udnævnt til CIO for Nordea Asset Management. Christian Hyldahl er Civilingeniør fra DTU (1991) og HD i Finansiering fra CBS (1991).

Niels-Ulrik MoustenNiels-Ulrik Mousten, CFA og professionelt bestyrelsesmedlem. Han har 30 års erfaring indenfor kapitalforvaltning, de seneste 14 år som direktør for Danske Capital. Niels-Ulrik Mousten har tidligere været direktør for SEB Asset Management (Danmark), Head of Equities i Unibank Investment Management samt formand for Finansforeningen og CFA Society Denmark. Niels-Ulrik Mousten er Næstformand for PFA Pension, Bestyrelsesmedlem hos Danske Private Equity samt Bestyrelsesmedlem hos Aeolus Offshore Wind Co. (Tyskland)

 

Jeppe ChristiansenJeppe Christiansen grundlagde Maj Invest i 2005 og er adm. direktør for koncernen som i dag beskæftiger 100 medarbejdere inden for asset management og private equity. Fra 2004 til 2009 var Jeppe endvidere direktør for Lønmodtagernes Dyrtidsfond (LD). Forinden var han direktør i Danske Bank (1998-2004) med ansvar for bl.a. aktieinvesteringer og erhvervskunder. Jeppe Christiansen sidder derudover i bestyrelsen for en række fremtrædende danske virksomheder herunder Haldor Topsøe A/S (formand), Novo Nordisk A/S (næstformand). Han er advisory board medlem i Center for Corporate Governance på CBS. Jeppe blev endvidere i juni 2016 udnævnt til adjungeret professor i finansiering på CBS.